Torsdag 25. april 2024 kl. 11.16

Bond-skuespiller til Norge
John Rhys-Davies spilte rollen som General Leonid Pushkin i The Living Daylights (1987).


Endelig er det vår tur: 20. og 21. september 2008 er det duket for The scandinavian sci-fi, game & film convention.

The scandinavian sci-fi, game & film convention skal finne sted på Norges varemesse på Lillestrøm utenfor Oslo den 20. og 21. september 2008. Denne messen har bare vært i Sverige tidligere, men nå skal de altså komme til Norge.

Inngangsprisen er 100 kroner per dag for voksne, og 60 kroner for barn.

Slike samlemesse for filmfans er utbredt i både England og USA, men altså et sjeldent syn her hjemme, selv om det har vært noen sci-fi-messe i Oslo.

Av spesiell interesse for Bond-fans finner vi at en av hovedgjestene spilte i The Living Daylights – og er vel så kjent for sin innsats i den første Indiana Jones-filmen, Raiders of the Lost Ark – og den tredje, Indiana Jones and the Last Crusade

Det dreier seg selvsagt om John Rhys-Davies (General Pushkin i Bond-filmen The Living Daylights, Gimli i Lord of the Rings-filmene).

General Pushkin var en meget viktig rolle i Bondfilmen, en KGB-general som «noen» forsøkte å lure James Bond til å drepe. Scenene mellom Bond og Pushkin er meget intense og gode, ikke minst grunnet de dyktige skuespillerne i rollene.

Andre kjente gjester er Dave Prowse (Darth Vader i Star Wars), Ken Kirzinger (Jason) og Brad Loree (Michael Myers i Halloween).

Mot betaling kan man på messen bli avfotografert med disse skuespillerne og få autografer på enten medbrakte filmomslag osv., eller kjøpe stillbilder på messen.

Det blir en egen gaming zone på messen, utstilling av ekte filmrekvisitter, salg av ulike filmeffekter, m.m.

For mer info, besøk messens hjemmeside:

SCIFIWORLD.no

Les filmindeks-siden vår om John Rhys-Davies her.

Og mens du er i gang – hvorfor ikke sjekke ut mer? Les filmindeks-siden vår om vår absolutte Bond-favoritt-film, The Living Daylights her.

JB / 09.07.2008