Fredag 29. mars 2024 kl. 11.30

Marianne Faithful: – Jeg vil spille Bond-skurk
Marianne Faithful. Foto: John Berge


Legendariske Marianne Faithful besøkte nylig Norge og filmfestivalen i Haugesund. JAMESBOND.no møtte henne.

Marianne Faithful drømmer om en Bond-rolle. Dette ble klart da hun nylig besøkte Norge. I disse dager er Faithful norgesaktuell i filmen Irina Palm, hvor den britiske artisten og skuespilleren spiller en karakter fjernt fra hennes egen personlighet. Irina Palm (distr. Sandrew Metronome) er en tidvis mørk film, med islett av galgenhumor. Faithfull spiller en selvoppfordrende mor, som føler seg tvunget til å ta en heller usømmende jobb i sexindustrien. Etter å ha mislykkes med å få ordinære jobber, får hun et tilbud fra et etablissment i Soho i London.

På en pressekonferanse i Haugesund sa Faithful at hun ikke identisiferer seg med rollen overhodet, men at hun måtte «bli» rollen som Maggie. – Maggie er en engel. Jeg ville heller latt barnebarnet mitt dø enn å måtte jobbe i sexindustrien, sa hun humoristisk.

Marianne Faithful er verdensberømt for sin tilknytning til The Rolling Stones. Hun spilte også inn den første sangen som Mick Jagger og Keith Richards skrev, As Tears Go By (1964), og hadde et forhold til Jagger. Flere Stone-sanger skal handle om henne. Utover 70- og 80-årene strevde hun med avhengighet av narkotika, og var i en periode hjemløs mens hun bodde i Soho. Hun har hatt rundt 30 film- og TV-roller siden debuten i 1965, men Irina Palm er hennes første hovedrolle.

– De hater meg i England. Jeg tror det er derfor England er det eneste landet hvor Irina Palm ikke er kjøpt inn. Personlig så smerter dette meg, men hvis filmen blir en suksess i andre land, tror jeg de vil ta den inn i England også. Fordi de kan tjene penger, sa Marianne Faithful, som helt uoppfordret begynte å snakke om sin drømmerolle:

– Jeg ville elsket å spille en skurk i en James Bond-film! Jeg tror jeg ville vært brilliant i en slik rolle. Gjerne en slik Lotte Lenya-rolle, som en lesbisk skurkedame, det ville vært fabelaktig.

På direkte spørsmål fra JAMESBOND.no, som var tilstede under pressekonferansen, utdypet Marianne Faithful noe mer. Vi foreslo også at hun burde kontakte produsent Barbara Broccoli.

– Det ville vært så moro å gjort det. Jeg tenker på det ofte, og jeg skal definitivt kontakte de og foreslå det selv, sa Faithful.



JB / 24.08.2007