Tirsdag 23. april 2024 kl. 18.4

Roger Mitchell om Bond 22

Roger Mitchell gir endelig sin versjon om hvorfor han takket nei til å regissere Bond 22. Blant annet følte han seg ikke komfortabel med å begynne på en produksjon hvor det ennå ikke var noe ferdig manus.

CBn rapporterte i mars at Roger Mitchell hadde takket nei til å regissere Daniel Craig's andre Bondfilm, angivelig fordi det ikke var mulig å gjøre alle parter tilfredse med manuset.

I et nytt intervju i The Times, forklarer Mitchell mer inngående hvorfor han gikk bort ifra i fra Bond 22.

-Vel, Jeg gav opp å regissere Bondfilmen. Og det var ikke akkurat 8 millioner dollar i honorar, men det var mye penger. Årsaken var, at når alt kom til alt, følte jeg meg ikke komfortabel med Bond-prosessen.

-Jeg var nervøs fordi det var en startdato, men ikke et manus. Og jeg liker å være veldig godt forberedt som regissør.

-Bondfolkene, som er nydelige mennesker, er vant til å gå inn i enorme produksjoner på en ganske kaotisk måte: Å, vi fikser det senere.

-Jeg får panikk av denne måten å jobbe på, og jeg begynte å føle meg svært ulykkelig i forhold til hva jeg gjorde og hvem jeg var. Til mer penger det ble snakk om, til verre følte jeg meg.

-Jeg følte meg litt som karakteren i Landscape with Weapons (en våpendesigner som takker nei til et masivt honorar etter at han får kalde føtter i forhold til arbeidet sitt), og litt som Dr. Faustus, og avgjorde til slutt at jeg kun hadde gjort det på feil grunnlag.

- Jeg hadde det gjort det på grunn av mitt vennskap med Daniel Craig. Jeg hadde gjort det på grunn av pengene. Og ikke fordi jeg virkelig hadde hatt lyst til å gjøre det.

Det er enda ikke hyret inn noen regissør for Bond 22.

Kilde: Mi6.co.uk



Vidar Eliassen / 04.06.2007 Sist oppdatert: 06.06.07 kl. 22:21