Søndag 23. januar 2022 kl. 23.15

Kvitt eller dobbelt-bok med 007-spørsmål
Fagdommer John Berge fra JAMESBOND.NO og Kvitt eller dobbelt-deltaker Fritjof Mo under TV-opptaket i september 2006. Foto: Programleder Christian Strand


Gode nyheter for Kvitt eller dobbelt-fansen.

Nå har vi gode nyheter til alle dere som har spurt oss om å få vite alle spørsmålene i temaet James Bond under høstens Kvitt eller dobbelt-sending. De kunne vi nemlig ikke røpe grunnet vår kontrakt med NRK, men NRK Aktivum kan i dag fortelle at i november 2007 kommer Kvitt eller dobbelt spørreboka, som også vil inneholde de nevnte 20 James Bond-spørsmålene.

Boka vil inneholde spørsmål av mer almenn karakter og mer ekspertspørsmål innen ulike tema, og det er i sistnevnte kategori agent 007 faller inn under. Boka lages slik at man lett kan krysse av og sjekke hvor langt man ville kommet i Kvitt eller dobbelt etter hver spørsmålsrunde, så slik sett kan man nå altså arrangere sine egne mesterskap! Så spørs det om man får en "arrangør" – hva med mor eller far - som vil betale pålydene man ville vunnet i en eventuell NRK-sending. Eventuelt kan man kanskje kutte ned på noen nuller bak tallet, og i alle fall ende opp med 480 kroner hvis man vinner? :)

Boka vil trolig koste 249 kroner og lanseres samtidig med at NRK starter en ny runde med Kvitt eller dobbelt for juniorer. Det er ikke avklart om James Bond blir et tema også denne gangen, men det er jo å håpe at hvis mange nok unge melder sin interesse, og lar seg teste og klarer testprøven bra, at agent 007 igjen vil dukke opp i høstens sendinger.

Ved eventuelle spørsmål om dette, vennligst henvend dere til NRK, og ikke til oss her på JAMESBOND.NO, da vi ikke har noe med selve programmet å gjøre.

Som mange James Bond-fans vet, var agent 007 et tema under fjorårets Kvitt eller dobbelt-sendinger for juniorer (barn t.o.m. 18 år). Under sendingen søndag den 13. desember gikk Fritjof Mo (13) opp i temaet James Bond. Fagdommer var redaktør John Berge her på JAMESBOND.NO, og det var også han som hadde laget alle spørsmålene som Mo ble – og skulle bli – stilt. Mo røk dessverre ut i tredje spørsmålsrunde, og ble bare stilt noen få av de i alt 20 spørsmålene som var nøye valgt for å kåre en James Bond-mester.

JB / 25.04.2007