Fredag 29. mars 2024 kl. 1.44

The Sentinel i januar
Pete Garrison (Michael Douglas) konfronterer David Breckinridge (Kiefer Sutherland) i en scene fra The Sentinel. Foto: Twentieth Century Fox.


Det er selveste Michael Douglas og Kiefer Sutherland som spiller hovedrollene i denne spionthrilleren The Sentinel.



The Sentinel er regissert av Clark Johnson (S.W.A.T.).

Handlingen i filmen er sentrert rund Secret Service, som i sine 141 års historie aldri har hatt en forræder i sine rekker.

Men nå ser det ut til å ha blitt avslørt en, og alle bevisene peker i retning av Pete Garrison (Douglas) en av de mest velansette agentene innen styrken. Han tvinges på flukt og blir jaget av do andre utholdende agenter (spilt av Sutherland og Eva Longoria).

Filmen er en solid agent/spionfilm av beste merke, og er vel verdt å se for alle med sans for sjangeren. Det skader heller ikke å se Douglas i en spennende rolle igjen, og det er moro å se Kiefer Sutherland i en spillefilm etter mange gode år som agent Jack Bauer i TV-serien 24.

DVD-utgivelsen av The Sentinel kommer med bilde i 16:9 letterbox og lyd i Dolby
The Sentinel norsk DVD-omslag
Digital 5.1.

Som bonusmateriale skal det følge med et kommentarspor med Clark Johnson og forfatteren George Nolfi, en del utelatte scener, en alternativ slutt og de to dokumentarene The Secret Service on a Tradition of Excellence og In the President's Shadow: Protecting the President.

SF Norge gir ut The Sentinel på det norske markedet 17. januar 2006, mens den i USA allerede er å få kjøpt i butikkene. Ettersom dette er en Fox-film, kommer det trolig også en Blu-ray Disc (BD) utgave av filmen senere.

LH / 10.11.2006 Sist oppdatert: 16.11.06 kl. 00:56