Torsdag 28. mars 2024 kl. 14.28

En av 80-tallets profilerte Bond-piker ble meldt død. Var ikke død likevel.


OPPDATERT: Men etter mye frem og tilbake var hun død.

Tanya Roberts ble ifølge en venn, meldt død, 65 år gammel.

Hun skulle angivelig ha dødd halvannen uke etter at hun hadde gått kveldstur med hunden på julaften 2020.

Ifølge TMZ saen venn av henne, Mike Pingel, at Roberts kollapset da hun kom hjem og at hun så ble fraktet til sykehus. Hun var koblet til respirator og døde 3. januar 2021.

Men så kom kontrabeskjed fra Pingel. Han sa til PA News Agency at Roberts lever, men at tilstanden er kritisk. Pingel sa at han meddelte at skuespillerinnen var død etter «å ha fått feil informasjon fra hennes partner».

Men 4. januar ble hun likevel bekreftet død, og det er dødsdatoen.

Roberts har vært aktiv på Facebook i flere år og nyheten er også offentliggjort der.

I'm very sad to have to post this. Yes, Tanya passed away today. I'm heart broken. Mike Pingel.

Roberts ble for alvor kjent blant filmpublikum da hun spilte hovedrollen mot Roger Moore i hans svanesang som agent 007 i A View to A Kill i 1985. Aldersforskjellen mellom de to var da 28 år.

I filmen spilte newyorkeren rollen som Stacey Sutton – tidligere arving til Sutton Oil Company. Majoriteten av selskapet har blitt svindlet av Max Zorin, som et ledd i hans plan for å ta over verdens mikrochip marked, og når hun nekter å selge sin andel, setter hun seg i fare. I filmen jobber hun som geolog for myndighetene.

Ifølge JAMESBOND.no «er karakteren Stacy Sutton dessverre blek og lite inspirerende, selv om Tanya Roberts er en unektelig vakker kvinne. Hun fremstår som oftest som en hjelpeløs og skrikende blondine som er mer avhengig av Bond enn godt er.»

Tanya Roberts og Roger Moore under PR-arbeidet med A View To a Kill. Foto: AP.[/caption]

Tanya Roberts – hvis ekte navn er Victoria Leigh Blum – ble født i New York 15. oktober 1954. Hun droppet ut av High School som 15-åring, ble gift, og haiket rundt om i landet, helt til hennes svigermor fikk annulert ekteskapet. Hun giftet seg senere (i 1974) med psykologstudenten Barry Roberts, som hun traff mens hun sto i kø for
å se en film.

Roberts begynte å studere drama, blant annet med Lee Strasberg og Uta Hagen, og livnærte seg som danseinstruktør og som modell.

På slutten av 70-tallet flyttet hun og mannen til Hollywood, hvor hun fikk flere roller i TV-filmer. Det store gjennomrbuddet kom i siste sesong av TV-serien Charlies Angels, fra 1980 til 1981. Selv om hun kom ombord i siste sesong, fikk denne rollen så mye oppmerksomhet at hun sikret noen roller, om enn i mindre filmer. Året før hun ble Bond-pike spilte hun i Sheena: Queen of the Jungle (1984). Både for innsatsen i denne filmen og i Bond-filmen ble hun nominert til prisutdelingen for verste skuespillere: «Golden Raspberry Award for Worst Actress».

Tanya Roberts i 1982. Foto: Ebay.

I de senere år har hun medvirket i TV-serien That ’70s Show, fra 1998 til 2004. Hun sluttet i serien fordi hennes mann, Barry Roberts, fikk en dødelig sykdom. Han døde i 2006.

 



JB / 04.01.2021 Sist oppdatert: 26.05.21 kl. 17:44