Fredag 29. mars 2024 kl. 3.14

Og tittelen er … No Time To Die

Ifølge IMDb.com er det veldig mange filmer som heter det samme.

Det som lenge bare har vært kjent som Bond 25 har fått den offisielle tittelen No Time To Die. Det melder Metro Goldwyn Mayer Pictures i en pressemelding, som ellers innholder null nyheter.

Det eneste er en kort videosnutt med en vandrende James Bond (Daniel Craig) som så fades ut for å avsløre tittelen.

På ryktebørsen for titler for Bond 25 har A Reason to Die vært nevnt, og angivelig var denne nesten klar rett før Bond 25-pressekonferansen fra Jamaica 25. april 2019. Så ble det altså en tittel veldig nært dette, No Time To Die. Shatterhand har vært en annen tittel på ryktebørsen.

No Time To Die er også den britiske tittelen på en andre verdenskrigs film fra 1958 med klar tilknytning til dagens EON Productions. Den ble regissert av Terence Young, som laget tre Bond-filmer, og ble produsert av Warwick Films med Albert R. Broccoli som en av produsentene.

Samme tittel er også brukt på en film fra 1984, 2006 og 2013, samt en TV-serie-episode av Columbo fra 1971.

Daniel Craig vender tilbake til sin rolle som 007 i No Time to Die. Det blir hans femte James Bond-rolle. Léa Seydoux, Naomie Harris, Ben Whishaw og Ralph Fiennes vender også tilbake på rollelisten. Oscar-vinner Rami Malek spiller skurken.

Filmen regisseres av Cary Fukunaga og har premiere i Storbritannia 3. april 2020. I USA får filmen premiere 8. april 2020.

Innspillingen har ikke gått smertefritt. I juni ble en person skadd da det oppsto en eksplosjon under filming i Pinewood Studios. Craig fikk skader i en fot da han i mai gjorde et stunt under innspilling på Jamaica.

Produksjonen av den 25. Bond-filmen har blitt forsinket gjentatte ganger som følge av strid rundt manus, delvis som følge av at den Oscar-vinnende regissøren Danny Boyle ble erstattet av Fukunaga i september 2018. (Kinomagasinet og NTB).

JB / 20.08.2019