Torsdag 28. mars 2024 kl. 20.11

Bond 25 til Atlanterhavsveien og Trollstigen?


NRK melder at Bond 25 kanskje skal filme scener på Atlanterhavsveien.

Det er snakk om å bruke den verdenskjente veistrekningen 5. til 14. juni, melder NRK Møre og Romsdal.

Helikopterselskapet Nord Helikopter har søkt Luftfartstilsynet om å bruke luftrommet over veien. De skal bruke to helikoptre.

Det er også, ifølge NRK, snakk om å filme i Rauma i Romsdalen, hvor vi finner Trollstigen, Romsdalseggen og Mannen.

Atlanterhavsveien. Foto: Wikimedia Commons.

Tidligere i vinter filmet man i Nittedal kommune utenfor Oslo (25. mars til 2. april), og man har startet innspillingen i Port Antonio, Jamaica, fra 28. april 2019.

NRK har ringt redaktør John Berge i JB Forlag – som driver JAMESBOND.no og Den norske James Bond-klubben – for en kommentar.

– Jeg har ment fra dag én at Nittedal-scenene ikke var alt som skulle lages i Norge, da EON Productions garantert vil bruke unike innspillingssteder de ikke kan få andre steder. Atlanterhavsveien er en av de aktuelle stedene jeg har håpet på, sier Berge.

I NRK-saken uttaler han, gjengitt på nynorsk, blant annet dette:

– Eg og andre norske fans har nytta kvart høve når vi har møtt Broccoli-familien – noko vi har gjort fleire gonger opp gjennom åra framheva ønsket vårt om innspelingar i Noreg, seier Berge.

– Det gler meg veldig. Det kunne ikkje berre gjelde dei scenene i skogen i Nittedal. Dei kunne ha vore filma kvar som helst. Eg har nemnt Atlanterhavsvegen som eit høgaktuelt alternativ. Det same med Trollstigen i Rauma og Geirangefjorden på Sunnmøre og Nord-Noreg, seier Berge.

PM / 13.05.2019