Fredag 19. april 2024 kl. 4.5

Bond-regissør i sex-skandale
Regissør Lee Tamahori.


Lee Tamahori, som regisserte den forrige James Bond-filmen Die Another Day, er tatt av politiet i Los Angeles.

Ifølge Daily News West Coast ble Die Another Day-regissør Lee Tamahori tatt på fersken i fullt "drag"-kostyme da en politimann i sivil oppdaget hans aktiviteter.

Tamahori skal ha tilbudt seg å utføre oralsex mot et honorar, med andre ord – prositusjon, sier en talsmann for påtalemyndightene i Los Angeles.

Tamahori var dollet opp med en svart parykk, make up og diverse jingel-juggel på kroppen da han ble tatt mens han gikk langsetter gaten og tilbydde sine tjenester.

Den new sealand-fødte filmregissørern har jobbet med stjerner som Nick Nolte, Alec Baldwin, Pierce Brosnan og James Gandolfini.

Tamahori ble satt fri mot 2.000 dollar i kausjon og må møte i retten. Han risikerer opptil seks måneder i fengsel og/eller en bot på 1.000 dollar hvis han blir dømt.

Dette er en actionregissør som skal ha uttalt følgende: "Sex bør ikke være med i filmer og bør være i hjemmet. Og vold bør ikke være i filmer og ikke i hjemmet".

Tamahori ble arrester på selveste Santa Monica Blvd. i Los Angeles, den 8. januar i år, men saken ble først kjent. Andre filmfolk som har gått i baret i L.A. er blant annet Eddie Murphy som i mai 1997 plukket opp en transvesitt prostituert, og Hugh Grant som ble arrestert da han kjøpte seksuelle tjenester av prosituerte Divine Brown i juni 1995.

JB / 04.04.2006 Sist oppdatert: 25.10.06 kl. 00:00