Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
13.05.19 kl. 16:49

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
ANNONSER
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Regissører   Regissører (2nd)   Produsenter   Filmfotografer   Prod. designere   Titteldesignere 
 Manusforfattere   Klippere   Stuntpersoner   Effektmakere   Lydmiksere 
Corbould, Chris
Chris Corbould er en veteran innen Bond-filmene og spesialeffekter. I alt har han jobbet på elleve av Bond-filmene i en eller annen sammenheng. Han skal også være med på "Bond 22", ifølge imdb.com. – Jeg er lidenskapelig opptatt av spesialeffekter som kunstform og vil kjempe med nebb og klær for at de skal virke ekte, sier Corbould i pressemappen til Casino Royale (2006). – Hvis en effekt kan gjøres på ordentlig, er det det beste, sier han. Huset i Venezia som skal synkes beskriver han som den største spesialeffekt-rigg han noensinne har laget, i en Bond-film eller andre filmer han har jobbet med.
[les hele]

Meddings, Derek
Den britiske spesialeffekt-mannen Derek Meddings har vært med på noen av de største filmprosjektene fram til sin død i 1995. Hans karriere starter med mange miniatyrfartøy for Gerry og Sylvia Andersons mange dukkefilmer, hvor TV-serien Thunderbirds (1965) og spillefilmen Thunderbirds Are GO (1966) er de mest kjente. På 1970-tallet ble han en del av det omfattende James Bond-maskineriet og lager spesialeffekter til filmene The Man with the Golden Gun, The Spy Who Loved Me, Moonraker og For Your Eyes Only.
[les hele]

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Austin: How could you sleep with Fat Bastard? Felicity Shagwell: I was just doing my duty, Austin. I had to. Austin: No, I mean, literally, HOW could you do it? The man's so fat, the sheer mechanics of it are mind-boggling. "
Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (1999)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2019. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2019 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…